Η Αθηναϊκή Ζυθοποιία είναι η μεγαλύτερη εταιρεία παραγωγής και εμπορίας μπίρας στην Ελλάδα. Ιδρύθηκε το 1963 από μια ομάδα Ελλήνων επιχειρηματιών και δύο χρόνια αργότερα τέθηκε σε λειτουργία το πρώτο εργοστάσιο στην Αθήνα, το οποίο παρήγαγε την ολλανδική μπίρα Amstel.
Tο 1976 η Amstel έγινε η πρώτη σε πωλήσεις μπίρα στην ελληνική αγορά, έχοντας ξεπεράσει σε πωλήσεις όλες τις εγχώριες και εισαγόμενες μπίρες, χάρη στην υψηλή ποιότητα αλλά και στις σύγχρονους μεθόδους διαφήμισης, διανομής και marketing.
Σήμερα, η Αθηναϊκή Ζυθοποιία παράγει –εκτός από την μπίρα Amstel, τη Heineken και τη μη αλκοολούχο μπίρα Buckler– την αλσατικής προέλευσης μπίρα Fischer, την παραδοσιακή ελληνική μπίρα ΑΛΦΑ και το φυσικό μεταλλικό νερό Ιόλη, ενώ έχει την αποκλειστική διανομή μεγάλων ονομάτων από εισαγόμενες μπίρες, όπως Erdinger, Murphy’s Irish Stout και Red, Duvel, Chimay, Kirin, McFarland, Carib και Desperados, καλύπτοντας διαφορετικές γευστικές εμπειρίες για εκατομμύρια λάτρεις της μπίρας σε όλη τη χώρα.
Επιπλέον, τα τελευταία χρόνια η Αθηναϊκή Ζυθοποιία εξάγει τα προϊόντα της σε 30 χώρες, στην Ευρώπη, την Αφρική και την Αμερική, αποτελώντας μία από τις σημαντικότερες εταιρείες του κλάδου σε διεθνές επίπεδο.
Παράλληλα με την επιχειρηματική της ανάπτυξη, η εταιρεία επενδύει συνεχώς στον εκσυγχρονισμό της παραγωγικής διαδικασίας, τη βελτίωση και την ανανέωση του εξοπλισμού της, με αποτέλεσμα οι εγκαταστάσεις της να θεωρούνται από τις πιο σύγχρονες στην Ευρώπη. Γι’ αυτό έχει αποκτήσει κορυφαίες διεθνείς πιστοποιήσεις, όπως ISO 9001:2008 για την ποιότητα των προϊόντων από την TÜV AUSTRIA HELLAS, FSSC ΙSO 22000: Version 4.1 για την ασφάλεια των προϊόντων (HACCP), ISO 14001:2015 για την προστασία του περιβάλλοντος και OHSAS 18001:2007 για την ασφάλεια και την υγεία του προσωπικού.
ΑΘΗΝΑΪΚΗ ΖΥΘΟΠΟΙΙΑ: Η μεγαλύτερη και πιο σύγχρονη εταιρεία παραγωγής μπίρας